Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaatti-fetapasteijat

Aurinkokuivatut tomaatti-fetapasteijat sopivat noutopöytään ja maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Aurinkokuivatut tomaatti-fetapasteijat:

  • 1 iso (600 g) lehtitaikinalevy
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 ½ rkl kuorittuja seesaminsiemeniä

Täyte

  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl aurinkokuivattutomaattipestoa
  • 100 g fetajuustoa
  • kaksi kourallista babypinaattia
  • 2 tl kuivattua minttua

Valmistusohje

Aurinkokuivatut tomaatti-fetapasteijat leivotaan helposti näin:

1. Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina hieman jauhotetulla pöydällä suora- kaiteenmuotoiseksi (30 x 45 cm) levyksi. Leikkaa taikina pituussuunnas- sa kahteen osaan.

2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja hienonna. Levitä molem- pien levyjen pitkille sivuille ensin tomaattipestoa. Kuutioi fetajuusto ja hienonna pinaatti. Ripottele peston päälle fetajuusto, pinjansiemenet ja kuivattu minttu. Levitä päälle hienonnetut pinaatit.

3. Kääri molemmat levyt tiukoille rullille. Sivele pinnat keltuaisella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Leikkaa rullat noin 3 cm annospaloiksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Pientä suolaista noutopöytään:

pizzakierteet

Pizzakierteet

Chorizopiirakat

Chorizopiirakat

Miniparsakaali-munakasmuffinit

Pienet parskaalimunakasmuffinit

Ruoka.fi: Parsapasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-fetapasteijat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.